A jövő egy izgalmas premier formájában érkezett a Goodwood Festival of Speed 2015 -re: a szeptemberi, Frankfurti Autószalonra tervezett hivatalos bemutatót megelőzően, a látogatók egy interaktív bemutató keretein belül megismerkedhettek az új INFINITI Q30-al. A forradalmian új modell a kupé, egy ferdehátú és egy crossover tulajdonságait ötvözve, új kategóriát alkot. A hagyományokkal szakítani kívánó felhasználókat célozza meg.

 

A hagyományokkal való szakítás jegyében a bemutató is kifejezetten újszerű volt. Az INFINITI egy valódi, becsomagolt Q30-at rejtett, és a látogatók csak fokozatosan és részleteiben láthatták meg az új modellt: minden alkalommal, amikor egy látogató #GlimpseQ30 hashtaggel jelölt tweetet küldött, az autó sziluettjének egy része kéken felvillant, ízelítőt adva a modell formáiból. A Design Box-ot modern, 3D LED fényjáték kísérte, amely megelevenítette a Q30 formavilágának főbb vonalait.

 

A tervezői részlegünk a fesztivál négy napjára ideiglenesen a helyszínre költözött, az INFINITI Shapes the Future (Jövőt formáló INFINITI) címet viselő bemutatóval. Ennek keretében a látogatók bepillantást nyerhettek a márka gyorsan bővülő modellkínálatának várható újdonságaiba, és testközelből megcsodálhatták az új formanyelv részleteit is. A tervezői csapat a látogatóknak a legfrissebb koncepcióautókat is bemutatta – amelyek közül kettő az Egyesült Királyságban korábban még sosem volt látható.

 

A Q60 Concept elegáns, sportos, 2+2 üléses kupétanulmány, amely a lenyűgöző megjelenést lélegzetelállító teljesítménnyel ötvözve mutatja meg az INFINITI új formanyelvének irányát. A Q80 Inspiration (a tanulmányautó különleges kiállítási változata) pedig a négyajtós szuper-luxus képviselője, amely a haladást jelképező formában hozza elénk az INFINITI jövőbeni formavilágát. Az QX30 először a goodwoodi fesztiválon mutatkozott be az Egyesült Királyságban – hagyományos kategóriákkal szakító, új crossover modell, amely a tekintélyt parancsoló megjelenést karcsú kupévonalakkal ötvözi. Az első sorozatgyártású példány várhatóan jövő évben gördül le a sunderlandi futószalagról.