Az Infiniti Q60 Concept bemutatása

A lenyűgöző külsőt lélegzetelállító sebességgel ötvöző Q60 Concept éles kontúrjaival és kézzel készített belterével minden bizonnyal népszerű lesz a kupékedvelők körében.

 

Az autó egészét áthatja az Infinitire jellemző dizájnirányzat. A merészen alacsony tetővonal és a steppelt bőrülések a tavaly Párizsban bemutatott, elegáns, nagyméretű Infiniti Q80-ra emlékeztetnek, míg az első kerékívek mögötti sajátos légterelő szárnyak a Q50 Eau Rouge sportszedántól származnak.

 

„A Q80 Inspiration volt az Infiniti jövőbeni formanyelvének előfutára”, mondta Alfonso Albaisa, az Infiniti tervezésért felelős igazgatója. „A Q60 Concept az ahhoz elvezető út első, közvetlen lépése. „A Q60 Concept kupé-sziluettje és sportos személyiségjegyei a Q80 Inspiration sajátos hullámvonalaiból származnak.”

 

 

 

A részletekbe menő tökéletesség és precizitás teszi a Q60-at igazán különlegessé. A kerékjáratokat a személyre szabott, 21 colos kerekek uralják, a sugárhajtómű lapátjai által ihletett, egészen a tárcsák széléig futó, matt és fényes fekete küllőkkel. A beltérben a kézzel varrott bőrborítású ülések biztosítják a kényelem és támasz tökéletes egyensúlyát, és a valódi sportülések 2+2 konfigurációjának köszönhetően a hátsó utasok számára is van elegendő lábtér.

 

A kompromisszumok nélkül tervezett és épített Infiniti Q60 Concept páratlan dinamizmust és vezetési élményt ígér. A kupé, amely rabul ejt.